Certex och Klätterteknik växer tillsammans inom industriella reparbeten

 

Efter att genom åren ha utvecklat ett allt närmare samarbete inom tunga lyft och industriella reparbeten tar nu Certex och Klätterteknik nästa kliv tillsammans. Genom förvärvet av Klätterteknik samlar Certex de två företagens produkt- och tjänsteexpertis inom tunga lyft för industrin.

”Certex får tillgång till marknadens vassaste tekniker inom industriella reparbeten, sk rope access. Det finns en stor potential i dessa tjänster och efterfrågan är stabilt växande. Klättertekniks expertis inom industriella reparbeten och deras heltäckande erbjudande inom fallskydd är områden som utgör viktiga komplement till Certex produkter och tjänster för tunga lyft inom industrin. Tillsammans kan vi alltid erbjuda kunderna rätt lösning, oavsett hur utmanande förutsättningarna är”, säger Stefan Jagelid, VD, Certex Svenska.

Stockholmsbaserade Klätterteknik grundades 2010 av Magnus Nordström som än idag är VD för företaget. Under de senaste åren har Klätterteknik etablerat sig som den ledande tjänsteleverantören för reparbeten på hög höjd och i svåråtkomliga utrymmen. Certex, i sin tur, grundades 1904 och är idag en ledande leverantör av helhetslösningar inom lyft, stållinor och service. 

”Genom samarbetet har vi lärt känna varandra väl och också sett vilka fördelar en gemensam organisation och ett samlat erbjudande kan ha för marknaden. Vi ser en del synergier men framför allt en möjlighet att skapa ett attraktivt, komplett produkt- och tjänsteerbjudande. Kunderna får tillgång till en partner som har bredden och kompetensen att alltid hitta den helhetslösning som passar bäst. Det ska bli roligt att växa tillsammans”, säger Magnus Nordström, VD, Klätterteknik.

Förvärvet av Klätterteknik beräknas vara genomfört i början av januari 2017.

För mer information, kontakta:

Stefan Jagelid, VD, Certex Svenska AB, +46 (0)70 611 10 40, stefan.jagelid@certex.se

Magnus Nordström, VD, Klätterteknik Stockholm AB, +46 (0)70 546 70 00, magnus.nordstrom@klatterteknik.se

Om Klätterteknik

Klätterteknik AB levererar en säker, effektiv och miljövänlig helhetslösning för arbeten där åtkomsten till arbetsplatsen är tidskrävande, kostsam eller svår att utföra med traditionella metoder. Industriella reparbeten ger minimala eller inga störningar av driften och behovet av kostsamma och utrymmeskrävande byggställningar försvinner. Klätterteknik är certifierade av IRATA, SPRAT samt GWO och erbjuder utbildningar i bl.a. fallskydd, räddning, reparbete och arbete i vindkraftverk (GWO).

Klätterteknik har 50 anställda och verksamhet i hela Sverige. Bolaget omsätter 50 miljoner kronor och är 2016 nominerat till årets Gasellföretag av Dagens Industri. www.klätterteknik.se

Om Certex

Certex Svenska levererar helhetslösningar inom lyft, stållinor och service. Våra lösningar finns i hela den svenska industrin, från byggarbetsplatser, gruvor och hamnar till energibolag och tillverkningsindustrin.

Vi står för The Lifting KnowHow, vårt löfte om säkerhet, expertis, kvalitet och service för tunga lyft.

Certex Svenska grundades 1904 och har idag 81 anställda på åtta orter i Sverige och en omsättning på 200 miljoner kronor. Vi ingår tillsammans med systerbolag i hela Europa i Axel Johnson Internationals affärsgrupp AxLoad. www.certex.se

 

KT.jpg

StefanJagelid_MagnusNordstrom.jpg

Nyheter

Rss
STOCKHOLM
08-758 00 10
GÖTEBORG
031-50 86 50
MALMÖ
040-22 30 40
JÖNKÖPING
036-35 40 80
VARBERG
0340-64 66 40
SKELLEFTEÅ
08-473 54 56
ÖRNSKÖLDSVIK
08-473 54 70