Axel Johnson International - Lifting Solutions

Certex Svenska har en lång historia på den svenska marknaden och grundades redan 1904. Sedan 2007 är vi en del av Axel Johnson koncernen, Axel Johnson International och AxLoad.  

Vi finns i hela Europa

Certex servar hela Europa och finns idag i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, UK, Estland, Lettland, Litauen, Ryssland, Belgien, Spanien, Frankrike och Nederländerna. I varje land finns ett lokalt nätverk av serviceenheter och servicebussar med lång erfarenhet och tillgång till expertis från lyftexperter i hela Europa. För att kunna erbjuda en heltäckande service i Sverige har vi försäljningskontor i StockholmGöteborgMalmöJönköpingSkellefteå och Örnsköldsvik.

Vi ingår i en större koncern

Certex Svenska är en del av Axel Johnson International, en privatägd industrigrupp som förvärvar och utvecklar teknikföretag inom strategiskt utvalda nischmarknader. Fokus ligger på bolag som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer.

Verksamheten präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Genom att bygga och utveckla bolagsgrupper med företag som kompletterar och stärker varandra stimuleras kunskapsutbyte samt gemensamma initiativ. Idag har koncernen fyra affärsområden: Lifting Solutions, Cargo Securing Solutions, Fluid Handling Solutions och Industrial Solutions.

Ett decentraliserat och engagerat ledarskap möjliggör snabba beslut och värnar entreprenörsandan som genomsyrar organisationen. Gruppen har fyra strategiska fokusområden: digitalisering, service, hållbarhet och kompetensförsörjning.

Axel Johnson International har huvudkontor i Stockholm, Sverige och består av drygt 90 bolag med cirka 3000 medarbetare och verksamhet i 25 länder. Total omsättning är 750 miljoner EUR.

Axel Johnson International ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB tillsammans med Åhléns, Kicks, Martin & Servera (70%), Novax, samt delägda börsnoterade Axfood (50%), Mekonomen Group (26%) och Dustin (25 %). Gemensam ägare är Antonia Ax:son Johnson med familj. Totalt omsätter de hel- och delägda bolagen i Axel Johnson cirka 70 miljarder kronor och har omkring 22 000 anställda (2016). Axel Johnson koncernen strävar efter att utveckla och upprätthålla en lönsam och långsiktigt hållbar affärsverksamhet.

Vi finns där du finns!

För oss på Certex är det viktigt att vara närvarande nära våra kunder. Våra lokala kontor är specialister på den lokala marknaden och produkter på det lokala lagret, och spetskompetensen i varje område, är anpassat för att täcka de specifika behov som varje lokal marknad har. Vårt Lifting KnowHow, våra produkter och tjänster finns här för dig, oavsett om du är i Malmö eller Örnsköldsvik!


 
STOCKHOLM
08-758 00 10
GÖTEBORG
031-50 86 50
MALMÖ
040-22 30 40
JÖNKÖPING
036-35 40 80
VARBERG
0340-64 66 40
SKELLEFTEÅ
08-473 54 56
ÖRNSKÖLDSVIK
08-473 54 70