Kundfokuserad konstruktör - Vacuum

För att kunna matcha de mest komplicerade lyft har vi i Varberg en affärsenhet där alla typer av lyftredskap konstrueras, tillverkas, testas och certifieras. Produkterna skräddarsys oftast helt efter våra kunders önskemål. 

Dina ansvarsområden

  • Utifrån kundens önskemål offerera samt ta fram tillverkningsunderlag och teknisk fil.
  • Verifiera beräkning och konstruktion i enlighet med normer och standarder för att uppfylla maskindirektivet och/eller harmoniserande standarder.
  • Utföra konstruktionsarbete enligt uppsatta rutiner och kvalitetsnormer.
  • Vara ute hos kund som teknisk expert för att utföra riskanalyser samt ta fram tekniska lösningar. 


Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer att vara nyutveckling av kundunik lyftutrustning. I konstruktionsarbetet kommer du, utifrån våra kunders behov, självständigt att konstruera specialprodukter. Då våra kunder till största del kräver specialanpassade lösningar erbjuder arbetet nya tekniska utmaningar i varje projekt. Arbetet kräver en hög grad av tekniskt kunnande och innefattar bland annat hållfasthetsberäkningar, dokumentation, konstruktion i Autodesk Inventor samt granskning av tillverkningsunderlag.

I arbetet ingår kundbesök vilket innebär ca 15-20 resdagar om året.

Din profil

Du trivs med att vara en självgående initiativtagare i en fartfylld organisation med eget ansvar och fokus på företagseffektiva lösningar. Du är van vid att leverera mot tuffa tidplaner. Ordning och reda är ett måste för dig. Du är antagligen högskole- eller civilingenjör med inriktning mekanisk konstruktion eller produktutveckling.

Du har arbetat med produktutveckling/konstruktion, har goda kunskaper i hållfasthetslära och har erfarenhet av svetsade produkter. Har du även automationskunskaper eller erfarenhet av vacuum, så är det meriterande. Erfarenhet av CE-märkning är meriterande eftersom det är krav på samtliga av våra produkter.

Som medarbetare och kollega är du prestigelös och lösningsorienterad med förmågan att entusiasmera din omgivning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Svenska och engelska i tal & skrift är ett krav.
Placeringsort Varberg.
Körkort är ett krav.

Ansökan

Vi behandlar ansökningarna löpande så skicka in ditt cv så snart du kan.

Din ansökan skickar du till joakim.englander@certex.se senast den 30 april 2017.

Eventuella frågor besvaras av Affärsområdeschef för specialprodukter
Joakim Englander 070 -348 40 96

 
STOCKHOLM
08-758 00 10
GÖTEBORG
031-50 86 50
MALMÖ
040-22 30 40
JÖNKÖPING
036-35 40 80
VARBERG
0340-64 66 40
SKELLEFTEÅ
08-473 54 56
ÖRNSKÖLDSVIK
08-473 54 70