Do you know how to use fall protection in the right way? In our articles you find the information that help you to feel safe when working on heights. 


GENERAL  |  STEEL WIRE ROPES  |  CHAIN  |  TEXTILE LIFTING  |  CARGO SECURING  |   HEIGHT SAFETY

Below you will find our latest articles. You can find all our articles in the categories above.
All content is not yet available in English – it's coming soon.

Risker vid arbete på hög höjd
När du arbetar på hög höjd är det viktigt att göra en bedömning av alla risker redan i förväg. För att fallskyddet ska rädda dig vid ett eventuellt fall finns det tre risker du behöver ta hänsyn till: fallfaktor, fallhöjd och pendlingsrisk.
   
Grunderna för ett personligt fallskyddssystem
För att uppnå ett ­komplett personligt fallskydd krävs att du använder fyra typer av komponenter och att de används tillsammans. Läs mer om de fyra punkterna du behöver ha koll på.
   
Regler och krav
Har du koll på vilka regler och krav som finns relaterat till fallskydd och den riskbedömning som behöver göras innan arbetet startar. Vi har listat vad som gäller.
   
Kom ihåg-lista för fallskydd
Arbete på hög höjd ställer krav både på rätt utrusning och på rätt hantering hos dig som användare. Gå igenom vår checklista inför varje jobb, så att du kan känna dig säker på din arbetsplats.
   

Vill du ha hjälp?

Vårt team hjälper dig gärna att välja rätt fallskyddssystem för dig och din verksamhet. Fyll i dina uppgifter nedan, så kontaktar vi dig.