Spridningen av coronaviruset (covid-19) fortsätter och påverkar både lokalt och globalt. Vi på CERTEX gör vad vi kan för att upprätthålla vår verksamhet, samtidigt som vi följer rekommendationerna för att förhindra smittspridning. Generellt gäller att vi är restriktiva med fysiska möten och att medarbetare med sjukdomssymtom är beordrade att stanna hemma. För frågor om specifika order/leveranser hänvisar vi till din säljkontakt, eller vår försäljningsavdelning på order@certex.se eller 08-758 00 10.

 

Aktuellt läge
Senast uppdaterad: 2020-04-06.

Generell påverkan bedöms:

Leende ansikte helt fyllt= liten påverkan Neutralt ansikte helt fyllt= påverkan Ledset ansikte helt fyllt= stor påverkan Varning= kritisk påverkan
Avdelning Status Kommentar
Produktion Neutralt ansikte helt fyllt

Viss störning i produktion (Täby, Göteborg och Malmö), på grund av sjukfrånvaro. Personal med sjukdomssymtom ska stanna hemma för att minska risken för smittspridning. Läget ändras från dag till dag, utifrån sjukdomsläge och restriktioner från regeringen.

För att minska påverkan i produktionen kan omplacering av personal ske från t.ex. serviceorganisationen.

Leverans Leende ansikte helt fyllt Leveranser från CERTEX sker främst med Schenker och DHL. I dagsläget går alla leveranser från oss enligt ordinarie schema. Schenker har informerat om att deras leveranser kan komma att påverkas, vilket kan ge förseningar i din leverans från oss.
Inköp Neutralt ansikte helt fyllt

Vi ser vissa störningar i våra inköp och ett antal av våra leverantörer har stängt. Vi ser dock inte några akuta problem ut mot kund, då våra lagernivåer fortfarande är bra. Vi får ständiga uppdateringar av läget från den centrala inköpsorganisationen inom Axel Johnson International. 

Inom leverantörskedjan kan transporterna bli påverkade pga. minskad trafik och påverkan på personal. I dagsläget har vi möjlighet att prioritera kritiska leveranser.

Försäljning/
ordermottagning

Leende ansikte helt fyllt

Vår försäljningsavdelning har god bemanning. Ärenden hanteras löpande, men svarstiden i telefon, mejl och på vår chatt kan vara något längre än normalt. Vi rekommenderar dig som har prisfrågor eller enklare order att testa vår webshop, där du kan se dina avtalspriser och enkelt göra beställningar, både på nya produkter och utifrån tidigare order.

Vi ber dig undvika besök på våra kontor och rekommenderar dig att välja leverans (med transportör eller bud) av dina produkter istället för avhämtning, för att undvika smittspridning samt minska belastningen på vår personal. Vi har fortfarande möjlighet att utföra service, som ompressning.

Påverkan på våra färsäljningskontor:

Stockholm/Täby: Stängt för avhämtning/order i butik fr.o.m onsdag 2020-03-25.

Göteborg: Stängt för avhämtning/order i butik fr.o.m måndag 2020-03-30.

Malmö: Öppet för avhämtning/order i butik, men vi ber dig att tänka på risken för smittspridning.

Kundbesök Leende ansikte helt fyllt Vi gör kundbesök, utifrån bedömning av enskilda fall. Av naturliga skäl är det dock många kundbesök som har skjutits upp. För att vi ska kunna ge dig så bra service som möjligt och kunna svara på dina frågor om lyft har du möjlighet att boka ett digitalt kundmöte med våra säljare.
Service Leende ansikte helt fyllt Serviceorganisationen har god bemanning. Eventuell omfördelning av personal kan också ske för att täcka upp i produktionsledet. I nuläget hanteras servicebesök enligt plan.
Övrigt Leende ansikte helt fyllt Vi ser inte någon större störning i övriga frågor. Personal som inte arbetar inom produktion har möjlighet att arbeta hemifrån och därmed hanteras övriga frågor utan större störningar.