Har du erfarenhet av försäljning och drömmer om att självständigt driva egna affärer där du bygger långsiktiga samarbeten med dina kunder? Är det även viktigt för dig att ha en flexibel roll där du själv får planera och driva ditt arbete framåt utifrån dina preferenser? Nu söker vi en utesäljare till Certex där du får möjligheten att arbeta med ett brett produktsortiment och stor kundportfölj med framstående tillverkare i Sverige. Läs vidare och se om det är dig vi söker!

Om tjänsten

Certex är ett företag som är specialiserade på helhetslösningar inom lyft, stållinor och service. Deras produkter används idag inom industrin, i hamnar, på byggarbetsplatser och i gruvor. Certex är en del av den stora och väletablerade koncernen Axel Johnson International AB som är ett av Nordens största företag inom handel och tjänster med en stabil ägarstruktur och över 20 000 anställda.

På kontoret i Göteborg arbetar idag 12 personer i roller såsom innesäljare, utesäljare och lagerarbetare. Vi söker nu dig som vill axla rollen som utesäljare där du kommer att ha ansvaret för försäljning till företagets kunder, både nya och befintliga. I rollen som utesäljare utgår du från Göteborgskontoret och är ansvarig för försäljningen i och omkring Västra Götalandsregionen. Det finns möjlighet att påverka i vilket specifikt område du kommer vara ansvarig, då säljarna samarbetar över regiongränserna.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Certex.

Arbetsuppgifter
Som utesäljare ansvarar du för hela säljprocessen, från att boka dina egna möten hos nya och befintliga kunder, till att förhandla och skriva avtal. Du kommer primärt inte att prospektera och ta kontakt med helt nya kunder utan vanligtvis startar en ny säljprocess med att en innesäljare förser dig med kundcase eller att du tar kontakt med en redan befintlig kund.

Inledningsvis kommer du att få en introduktion kring företagets leverantörer, produkter och tjänster. Fokus kommer sedan vara att lära känna befintliga kunder och bygga långsiktiga relationer men även att börja bygga upp nya kundkontakter. Du arbetar självständigt med att planera din arbetsdag där du strävar efter att skapa goda samarbeten med dina kunder samt kommunicera Certex affärserbjudande. Du håller dig även uppdaterad kring köptrender och kunders köpbeteende genom att göra omvärldsbevakningar.

För rätt person finns utvecklingsmöjligheter inom Certex anpassat efter ditt intresse och kunskap.

Vi söker dig som

  • Har upp till ett par års erfarenhet av försäljning och kundkontakt.
  • Har ett intresse för försäljning och att göra riktigt bra affärer.
  • Är obehindrad i svenska och engelska, i både tal och skrift då du dagligen kommunicerar med kunder och kollegor.
  • Har B-körkort.

Det är meriterande men inget krav om du har arbetat inom industri- eller tillverkningsbranschen.

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. För att trivas i rollen är du strukturerad och van vid att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du motiveras och drivs av långsiktiga utmaningar där du lägger ner tid och engagemang för att uppnå önskade resultat även om du stöter på motgångar. Du är utåtriktad och bekväm i sociala sammanhang samt har god förmåga att skapa och utveckla relationer. Vi ser även att du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar för att nå både individuella och organisatoriska mål och resultat.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid.

Omfattning: Heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning.

Placering: Du utgår från kontoret i Göteborg och arbetar i Västra Götalandsregionen

Rollen inkluderar i genomsnitt 1-2 resdagar med övernattningar per månad.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Certexs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Du hittar kontaktinformation och söker tjänsten på Academic Works hemsida. Urvalet hanteras löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.