Certex är ett distributionsföretag som är specialiserade på helhetslösningar inom lyft, stållinor, traverser och service. Deras produkter används idag inom industrin, i hamnar, på byggarbetsplatser och i gruvor. Certex är en del av Axel Johnsson International AB.

På Certex arbetar idag 10 personer i rollen som utesäljare, 13 på ordermottagning samt en serviceorganisation. Tillsammans är vi 74 medarbetare. Vi söker nu dig som vill axla rollen som utesäljare där du kommer att ha ansvaret för försäljning till företagets kunder, både nya och befintliga. I rollen som utesäljare utgår du från ett hemmakontor och är ansvarig för försäljningen i Norra Sverige. Det finns möjlighet att påverka i vilket specifikt område du kommer vara ansvarig, då säljarna samarbetar över regiongränserna.

Vi erbjuder:

Ett utvecklande arbete i ett härligt team. Certex ligger i framkant vad gäller kvalitet och säkerhet, för att uppnå detta erbjuds du gedigen utbildning inom vårt produktområde. Vi erbjuder ett fritt och omväxlande arbete där du utgår från hemmet. 

Certex ingår i Axel Johnsson-koncernen. Vi tillämpar förmåner och villkor enligt kollektivavtal.

Arbetsuppgifter:

Som utesäljare ansvarar du för hela säljprocessen, från att boka dina egna möten hos nya och befintliga kunder, till att förhandla och skriva avtal. Du kommer primärt inte att prospektera och ta kontakt med helt nya kunder utan vanligtvis startar en ny säljprocess med att en innesäljare förser dig med en affärsmöjlighet eller att du tar kontakt med en redan befintlig kund.

Inledningsvis kommer du att få en introduktion kring företagets leverantörer, produkter och tjänster. Fokus kommer sedan vara att lära känna befintliga kunder och bygga långsiktiga relationer men även att börja bygga upp nya kundkontakter. Du arbetar självständigt med att planera din arbetsdag där du strävar efter att skapa goda samarbeten med dina kunder samt kommunicera Certex affärserbjudande. Du håller dig även uppdaterad kring köptrender och kunders köpbeteende genom att göra omvärldsbevakningar.

Vi söker dig som:
  • Har upp till ett par års erfarenhet av försäljning och kundkontakt
  • Har ett intresse för försäljning och att göra riktigt bra affärer
  • Är obehindrad i svenska och engelska, i både tal och skrift då du dagligen kommunicerar med kunder och kollegor.
  • Har B-körkort.

Det är meriterande men inget krav om du har arbetat inom industri- eller tillverkningsbranschen. I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. För att trivas i rollen är du strukturerad och van vid att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du motiveras och drivs av långsiktiga utmaningar där du lägger ner tid och engagemang för att uppnå önskade resultat även om du stöter på motgångar. Du är utåtriktad och bekväm i sociala sammanhang samt har god förmåga att skapa och utveckla relationer. Vi ser även att du har ett eget driv och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar för att nå både individuella och organisatoriska mål och resultat.

Information och ansökan:

Arbetsplats: Placering i hemmet.
Arbetsområde: Norra Norrland, rollen inkluderar i genomsnitt 1-2 resdagar med övernattningar per månad.
Omfattning: Heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Välkommen att ansöka här.