Vår kunskap om lyft och fallskydd är baserad på många års erfarenhet. Detta är kunskap som vi delar med dig, för att vi tillsammans ska uppnå en säkrare arbetsplats och en hållbar användning av produkter inom lyft och fallskydd.
 


ALLMÄNT  |  STÅLLINOR  |  KÄTTING  |  TEXTILA LYFT  |  LASTSURRNING  |   FALLSKYDD

Här hittar du våra senaste artiklar. Du hittar allt innehåll under respektive kategori ovan. Vad vill du veta mer om? Tipsa oss!

Installation av stållina
För att installera din stållina på ett korrekt sätt får du här tips för hur du lindar av stållinan från emballaget, råd om koppling och inkörning samt hur du vid behov kapar stållinan.
 
Mer om STÅLLINOR

 

RFID på lyftredskap och fallskydd
Allt fler produkter i CERTEX sortiment har RFID, för att enkelt kunna identifiera redskapet i samband med till exempel service. Här kan du läsa mer om varför vi gillar RFID, vilken utrustning som krävs för att använda RFID och om det är relevant att eftermontera RFID-taggar.
 
Mer om ALLMÄNT

 

Risker vid arbete på hög höjd
När du arbetar på hög höjd är det viktigt att göra en bedömning av alla risker redan i förväg. För att fallskyddet ska rädda dig vid ett eventuellt fall finns det tre risker du behöver ta hänsyn till: fallfaktor, fallhöjd och pendlingsrisk.
 
Mer om FALLSKYDD

 

Dimensionering av kättingredskap
Här hittar du belastningstabell för kättingredskap samt annan viktig information du behöver vid dimensionering av ett kättingredskap, så som längdtoleranser och reduktion av maxlast vid skarpa hörn.
 
Mer om KÄTTING

 

Vet du skillnaden mellan WLL, SWL och MBL?
Det finns många termer att hålla reda på inom lyft och det gäller att veta vad de betyder för att göra ett säkert val av lyftutrustning. Vi hjälper dig att reda ut skillnaden mellan några av begreppen.
 
Mer om ALLMÄNT
Vad är Dyneema?
Vad är egentligen Dyneema® och varför ska du som kund välja att köpa rundsling i Dyneema® istället för polyester? Vår säljare Fredrik Högenberg reder ut begreppen och förklarar fördelarna.
 
Mer om TEXTILA LYFT

 

Grunderna för ett personligt fallskyddssystem
För att uppnå ett ­komplett personligt fallskydd krävs att du använder fyra typer av komponenter och att de används tillsammans. Läs mer om de fyra punkterna du behöver ha koll på.
 
Mer om FALLSKYDD

 

Kom ihåg-lista för fallskydd
Arbete på hög höjd ställer krav både på rätt utrusning och på rätt hantering hos dig som användare. Gå igenom vår checklista inför varje jobb, så att du kan känna dig säker på din arbetsplats.
 
Mer om FALLSKYDD

 


Kontakta oss

Hittar du inte den information du söker? Kontakta oss – våra säljare och vår tekniska support hjälper dig gärna.

Dina uppgifter kommer att hanteras i enlighet med Certex Svenska ABs webpolicy.