Här hittar du våra artiklar om lyft och fallskydd. De senaste artiklarna visas nedan och alla tidigare artiklar hittar du om du klickar på respektive område. För att göra det enkelt för dig är artiklarna taggade med Kunskap , Teknisk info , Användning  eller Underhåll .

Vad vill du läsa mer om? Tipsa oss, så kanske du får svaret i nästa artikel.


ALLMÄNT  |  STÅLLINOR  |  KÄTTING  |  TEXTILA LYFT  |  LASTSURRNING  |   FALLSKYDD

Dimensionering av kättingredskap
Här hittar du belastningstabell för kättingredskap samt annan viktig information du behöver vid dimensionering av ett kättingredskap, så som längdtoleranser och reduktion av maxlast vid skarpa hörn.
  
KÄTTING

Vet du skillnaden mellan WLL, SWL och MBL?
Det finns många termer att hålla reda på inom lyft och det gäller att veta vad de betyder för att göra ett säkert val av lyftutrustning. Vi hjälper dig att reda ut skillnaden mellan några av begreppen.
ALLMÄNT

Vad är Dyneema?
Vad är egentligen Dyneema® och varför ska du som kund välja att köpa rundsling i Dyneema® istället för polyester? Vår säljare Fredrik Högenberg reder ut begreppen och förklarar fördelarna.
TEXTILA LYFT

Grunderna för ett personligt fallskyddssystem
För att uppnå ett ­komplett personligt fallskydd krävs att du använder fyra typer av komponenter och att de används tillsammans. Läs mer om de fyra punkterna du behöver ha koll på.
FALLSKYDD
 

Regler och krav
Har du koll på vilka regler och krav som finns relaterat till fallskydd och den riskbedömning som behöver göras innan arbetet startar. Vi har listat vad som gäller.
 
FALLSKYDD

Kom ihåg-lista för fallskydd
Arbete på hög höjd ställer krav både på rätt utrusning och på rätt hantering hos dig som användare. Gå igenom vår checklista inför varje jobb, så att du kan känna dig säker på din arbetsplats.
FALLSKYDD
 

Kontakta oss

Hittar du inte den information du söker? Kontakta oss – våra säljare och vår tekniska support hjälper dig gärna.