Bygg & anläggning

CERTEX har ett stort utbud av produkter och tjänster till konstruktions-, bygg- och kranföretag. Med vår långa erfarenhet inom branschen kan vi hjälpa dig att välja rätt utrustning både gällande funktionalitet och ekonomisk livslängd.


Oavsett om det gäller leverans av stållina till lyftkranar, lyftutrustning, utbildning eller inspektion har CERTEX kompetens och erfarenhet för att kunna erbjuda den bästa lösningen utifrån det specifika behovet på just din byggarbetsplats. Genom att leverera lösningar med hög prestanda kan vi hjälpa dig att sänka totalkostnaden genom att minska antalet driftstopp och öka livslängden på produkterna.

CERTEX helhetslösning

För att du ska kunna fokusera på din verksamhet erbjuder vi en helhetslösning inom lyft, fallskydd och service. Genom att hitta rätt produkter för din verksamhet – allt från rätt val av stållina eller ett specialkonstruerat lyftok till ett platsmonterat fallskyddssystem – ger vi dig de bästa möjliga förutsättningarna. Produkterna är dock inte allt, utan en kräver också kunskap om hur de används och hur de löpande inspekteras för att bibehålla säkerheten. Vår helhetslösning innefattar därför även utbildning och service – från installation till löpande inspektion och underhåll. Med hjälp av reparbete erbjuder vi också en mycket effektiv och flexibel metod för både installation och underhåll, som lämpar sig väl för höga höjder och svåråtkomliga utrymmen.

CERTEX helhetslösning för säkra lyft och fallskydd är något som många gånger uppskattas av våra kunder. Vi har bland annat blivit anlitade som helhetsleverantör till stora byggprojekt som Norra länken och Globen.

 

Tjänster och produkter för bygg och anläggning


I vårt utbud av produkter och tjänster riktade till byggindustrin hittar du bland annat ett komplett sortiment av stållina, lyftutrustning, krantillbehör, rundsling, fallskydd, utbildning och besiktning. Våra produkter håller högsta kvalitet och kommer från välkända leverantörer med många års erfarenhet.

 

Tidigare projekt


Image

För att lyfta betongelement på plats i ett av NCC:s byggprojekt behövdes ett ok med möjlighet till flexibel infästning på grund av variabelt avstånd mellan lyftöglorna. CERTEX hjälpte NCC att kundanpassa ett ok av typen "6610-multi", för att uppfylla behovet gällande längd och maxkapacitet.
 


Läs mer om våra kundanpassade ok & lyftverktyg

 

Lär dig mer


Våra artiklar ger dig mer information om lyft och fallskydd. Nedanstående artiklar tror vi kan vara extra intressanta för dig inom bygg- och anläggningsbranschen. Du hittar alla våra artiklar under vår supportsida. 

Image
Risker vid arbete på hög höjd
När du arbetar på hög höjd är det viktigt att göra en bedömning av alla risker redan i förväg. För att fallskyddet ska rädda dig vid ett eventuellt fall finns det tre risker du behöver ta hänsyn till: fallfaktor, fallhöjd och pendlingsrisk.
 
Mer om FALLSKYDD

 

Image
Vet du skillnaden mellan WLL, SWL och MBL?
Det finns många termer att hålla reda på inom lyft och det gäller att veta vad de betyder för att göra ett säkert val av lyftutrustning. Vi hjälper dig att reda ut skillnaden mellan några av begreppen.
 
Mer om BEGREPP
Image
Grunderna för ett personligt fallskyddssystem
För att uppnå ett ­komplett personligt fallskydd krävs att du använder fyra typer av komponenter och att de används tillsammans. Läs mer om de fyra punkterna du behöver ha koll på.
 
Mer om FALLSKYDD

 

Image
Dimensionering av kättingredskap
Här hittar du belastningstabell för kättingredskap samt annan viktig information du behöver vid dimensionering av ett kättingredskap, så som längdtoleranser och reduktion av maxlast vid skarpa hörn.
 
Mer om KÄTTING

 

Image

Kontakta oss