Fastigheter & hissar

CERTEX har som ledande leverantör av stållinor en lång erfarenhet av att leverera stållinor och lyftutrustning till hisstillverkare. Idag har vi genom våra produkt- och tjänsteområden inom kranar, fallskydd och reparbete breddat vårt utbud inom fastighetsrelaterade lösningar och erbjuder dig som fastighetsägare eller hisstillverkare en helhetslösning för din verksamhet.


För att du ska kunna fokusera på din verksamhet erbjuder vi en helhetslösning inom lyft, fallskydd och service. Genom att hitta rätt produkter för din verksamhet – allt från rätt val av stållina eller ett specialkonstruerat lyftok till ett platsmonterat fallskyddssystem – ger vi dig de bästa möjliga förutsättningarna. Produkterna är dock inte allt, utan en kräver också kunskap om hur de används och hur de löpande inspekteras för att bibehålla säkerheten. Vår helhetslösning innefattar därför även utbildning och service – från installation till löpande inspektion och underhåll. Med hjälp av reparbete erbjuder vi också en mycket effektiv och flexibel metod för både installation och underhåll, som lämpar sig väl för höga höjder och svåråtkompliga utrymmen.

 

Tjänster och produkter för fastigheter och hissar


I vårt utbud av produkter riktade till fastighetsbranschen och hissindustrin hittar du bland annat traverser och andra typer av industrikranar – både för inomhus- och utomhusbruk, ett komplett sortiment av lyftutrustning och stållinor, med ett utvalt sortiment av linor för personhissar. Vi erbjuder också tjänster, både i form av service och löpande inspektion för att ta hand om din utrustning, men också reparbete som ger dig en flexibel lösning för att ta hand om underhåll och installation i alla typer av fastigheter. 

 

Tidigare projekt


I Jernhusens depå i Gävle står tågen för att underhållas innan de återigen ska ut i trafik. I taket sitter en ny travers från CERTEX, som underlättar arbetet för underhållsföretaget Euromaint, när motorer ska lyftas eller frontrutor bytas.

"Att vi valde CERTEX som leverantör beror mycket på att Ove var delaktig i hela projektet. Jag är inte någon expert på traverser, så för mig är det viktigt att känna att leverantören har kunskap och kan guida mig.”

Christer Holmberg, teknisk förvaltare Jernhusen
 


Läs hela artikeln

Med varsam hand har vi renoverat en av Stockholms mest välkända symboler: NK-klockan. Renoveringen innefattade bland annat omfattande rengöring, byte av gamla skruvar till rostfria och ommålning av plåt. 

Vid den här typen av renovering och underhållsarbete är reparbete kostnadseffektivt och även miljövänligare än traditionella metoder. Därför har Nordiska Kompaniet beslutat sig för att använda reparbete som accessmetod vid framtida underhåll av klockan. 


Läs hela artikeln

Ett av de mer originella hissprojekt vi har fått medverka i och leverera stållina till är Stockholm Skyview.

”CERTEX är mycket stolta över att vara förstahandsvalet av stållineleverantörerna till ett prestigeprojekt som Stockholm Skyview. Att de valde just oss tror jag mycket beror på att vi kan erbjuda den tekniska support som ett projekt av det här slaget behöver. Det finns få andra projekt som liknar detta vilket innebär att alla beräkningar behövts göras från grunden, vilket är en kompetens som våra medarbetare har.”

Stefan Jagelid, tidigare vd på CERTEX
 


 

 

Lär dig mer


Våra artiklar ger dig mer information om lyft och fallskydd. Nedanstående artiklar tror vi kan vara extra intressanta för dig inom fastighetsbranschen. Du hittar alla våra artiklar under vår supportsida. 

Risker vid arbete på hög höjd
När du arbetar på hög höjd är det viktigt att göra en bedömning av alla risker redan i förväg. För att fallskyddet ska rädda dig vid ett eventuellt fall finns det tre risker du behöver ta hänsyn till: fallfaktor, fallhöjd och pendlingsrisk.
 
Mer om FALLSKYDD

 

Installation av stållina
För att installera din stållina på ett korrekt sätt får du här tips för hur du lindar av stållinan från emballaget, råd om koppling och inkörning samt hur du vid behov kapar stållinan.
 
Mer om STÅLLINOR

 

Grunderna för ett personligt fallskyddssystem
För att uppnå ett ­komplett personligt fallskydd krävs att du använder fyra typer av komponenter och att de används tillsammans. Läs mer om de fyra punkterna du behöver ha koll på.
 
Mer om FALLSKYDD

 

Dimensionering av kättingredskap
Här hittar du belastningstabell för kättingredskap samt annan viktig information du behöver vid dimensionering av ett kättingredskap, så som längdtoleranser och reduktion av maxlast vid skarpa hörn.
 
Mer om KÄTTING

 

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt lösning för ditt behov inom lyft och fallskydd. Fyll i formuläret nedan, så hör vi av oss!