Publicerad av: Frida Brink

Återvunna plastflaskor garanterar din säkerhet

POWERTEX utmanar marknaden genom att presentera en ny serie fallskyddsselar som är tillverkade av återvunnet material. Genom att använda ett material som är tillverkat av redan förbrukade produkter minskar POWERTEX sin miljöpåverkan. Det nya materialet lever inte bara upp till högt ställda miljökrav utan ger även en bättre slitstyrka, vilket gör att selarna får en högre kapacitet än standardselar.

Kan 30 PET-flaskor skydda dig vid ett fall?

Materialet i de nya fallskyddsselarna är tillverkat av återvunna PET-flaskor. Till varje sele går det åt 30 flaskor. Återvunna plastflaskor är en mycket ren materialkälla och kan användas i produkter med avancerade fibrer. Den fiber som POWERTEX använder är dessutom certifierad med OEKO TEX ECO, vilket innebär att selarna är fria från skadliga kemikalier.

Kan du lita på ett återvunnet material?

Du kan känna dig trygg när du använder de nya selarna. För utöver att materialet i de nya selarna är miljövänligt är det även mycket slitstarkt. Selarna har en kapacitet på hela 140 kg, vilket är 40% mer än vad Powertex standardselar klarar. Förutom den höga slitstyrkan är materialet även mjukt och följsamt, vilket du, som ofta använder en fallskyddssele, kommer att värdesätta.

 

Två selar som täcker de flesta behoven


Powertex Fall Arrest Harness - HW ECO

Fallskyddssele som är lätt och bekväm samt erbjuder en högre kapacitet än standardselar. Den har en genomtänkt design och är utrustat med mjuka vadderingar över axlarna. Selens design gör den enkel och smidig att ta på sig och den är försedd med färgkodade snabbspännen både över bröstet och vid benslingorna.

Powertex Fall Arrest & Work positioning Harness - HW ECO Plus

HW ECO Plus är en positioneringssele. Den är i grunden samma sele som HW ECO, men har även utrustats med ett vadderat bälte och positioneringsringar, vilket gör att du kan arbeta med båda händerna fria. Bältet ger dig ett bekvämt stöd och det har fästen för dina verktyg, så att du enkelt kan nå dem.

Läs mer på respektive produktsida genom att klicka nedan.