CERTEX lanserar Aspire range™ – ett mer hållbart val inom lyft

Aspire range™ är ett mer hållbart val av lyftredskap inom Lifting Solutions Group, där CERTEX ingår. Sortimentet består av noga utvalda produkter som möter kriterier för minskad miljöpåverkan, utan att tumma på säkerhet eller kvalitet.

Att minska den negativa klimatpåverkan och användningen av råvaror är utmaningar som hela lyftbranschen står inför. Med Aspire range™ tar koncernen ett stort miljömässigt kliv framåt på den globala marknaden.

– Som branschledande inom säkra lyft vill vi leda transformationen och sätta standarden för en mer hållbar framtid, utan att kompromissa med kvalitet och säkerhet, säger Håkan Donnerlid, CERTEX Sverige.

CERTEX och dess systerföretag runt om i världen har en hög samlad kompetens vad gäller beräkningar och konstruktion av säkra, flexibla lyftredskap för varje behov. Initiativet till Aspire range™ linjerar helt med koncernens innovativa signum.

– Lifting Solutions Group och CERTEX ligger i framkant både vad gäller hållbarhet och innovation i lyftbranschen. Genom att förvalta den kompetensen tar vi också ansvar för att bidra till en hållbar framtid, säger Håkan Donnerlid.

Stränga miljökrav måste uppfyllas

För att ingå i Aspire range™ krävs bland annat att produkten har en väsentligt förbättrad hållbarhetsprestanda jämfört med konventionella produkter inom ett eller flera av följande områden:

• Betydligt minskat CO2-avtryck

• Tillverkad av återvunnet material

• Ersättning av farliga kemikalier

Bland de produkter som kvalificerar sig för att ingå i Aspire range™ sortiment återfinns POWERTEX r-PET – textila slings tillverkade av höghållfast återvunnen polyester, vilket innebär upp till 75 % utsläppsminskning av växthusgaser (CO2e). Produkterna finns tillgängliga i alla europeiska företag inom Lifting Solutions Group, inklusive CERTEX Sverige. Fler produkter kommer kontinuerligt att läggas till i serien.
 

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete
Vår bransch är starkt reglerad, men för att nå våra hållbarhetsmål måste vi driva på och utveckla de befintliga standarderna. Vi arbetar med branschorganisationen för att utveckla mål, standarder och färdplaner som kommer att bidra till den gröna omställningen. Läs om vårt hållbarhetsarbete

Vill du veta mer om Aspire range™ och de produkter som ingår i sortimentet?
Läs mer här.


Vill du komma i kontakt med oss? Vi finns representerade med lokala försäljningskontor och säljare runt om i Sverige. Välkommen att kontakta ditt närmaste CERTEX-kontor här.