En lång kedja av flexibla lyft

Kortlänkad, långlänkad, två parts, fyra parts, brygg och plast – vi pratar förstås om kättingar. Här på CERTEX kundanpassar vi kättingar i alla möjliga längder. Tillsammans med vårt stora utbud av komponenter som öglor, krokar och kopplingar, får du ett lyftredskap med hög flexibilitet och den kapacitet som behövs för ditt lyft.

– Vi har färdiga konfigurationer av kättingredskap, men du kan även välja fritt bland komponenter. Monteringen sker på våra produktionsenheter i Stockholm, Göteborg och Malmö, säger vår operatör Nathan Thambithurai som har tillverkat kättingredskap på CERTEX i snart 30 år.

Våra kvalitets- och säkerhetskrav är mycket höga. Det gäller all vår tillverkning, så även kättingredskap.

- Vi utgår inte enbart från färdiga tabeller när det gäller hållfasthet, utan vi kan även provdra våra redskap i en dragbänk, berättar Nathan Thambithurai.

Vilka av era kunder använder kättingredskap?

– Många av våra kunder är kranföretag som i sin tur anlitas av exempelvis byggföretag. Det finns också många verkstäder som har lyftok kopplade till kättingredskap.

Vad är den största skillnaden mellan kätting och stållina?

– Vill man ha ett mjukare lyft är det stållina som gäller. Kättingar är hårda, men väldigt flexibla och går att korta av vid behov med en gripkrok eller ögla. En kätting på 6 meter kan kortas av till en meter om det behövs, vilket gör den väldigt mångsidig.

– Kättingar tar inte mycket plats, utan man kan lägga dem åt sidan när man inte använder dem. En lina måste man vira upp på en trumma. Vilken lösning man väljer beror på vilket lyftbehov man har, säger Nathan Thambithurai.

Är du i behov av kätting, kättingredskap eller komponenter?

Du hittar produkterna härKontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt lösning för din verksamhet.