Publicerad av: Emma Max

Första kranen på plats

I april i år lanserade vi en ny serie industrikranar i vårt sortiment. Nu är den första kranen levererad och i bruk hos gruv- och industriföretaget Metso Sweden AB. En affär som skedde helt enligt plan – nästan.

Det nya tillskottet från GH Cranes & Components består av ett brett urval kranar med kapacitet för lyft upp till 400 ton. För Metso Sweden AB i Sala kom kranarna lägligt. Den marknadsledande leverantören inom gruv- och industribranschen hade ett växande behov av att öka lyftkapaciteten i sin produktionshall från 16 till 40 ton. Valet föll på en dubbelbalkad EOT-kran (Electric Overhead Travelling) med en totalkapacitet på 40 ton plus ett hjälplyft på 5 ton.

Affären inkluderade dock mer än en kran. 

– Metso valde oss som leverantör mycket på grund av hur vi jobbar. Vi vill att kunden ska göra en smidig affär på alla sätt och vis. Därför är vi med och stöttar dem hela vägen från affär till installation, säger Ove Wetterskog, projektledare hos CERTEX.

Oves kunskaper visade sig vara till nytta i processen. Metso ville att kranen skulle installeras under semestertid, då deras produktion låg på 30 procent. Tidsschemat var därmed tajt och när kranen skulle installeras visade det sig att taket i produktionshallen var för lågt.

– Det är ett problem många stöter på, men tack vare det otroligt bra samarbetet vi hade med Metso gick det enkelt att lösa. Vi fick kranen på plats med bästa möjliga resultat och leveransen kunde ske enligt överenskommelse.

 

Är du också intresserad av en industrikran? Se mer av våra kranprodukter eller kontakta oss