Publicerad av: Julia Eriksson

Mennens Group BV blir en del av CERTEX Divisionen

AxLoad, marknadsledare inom lyft och lastsäkring, förvärvar majoriteten i holländska Mennens Group från det privata investmentbolaget De Hoge Dennen Capital. Mennens är den marknadsledande distributören av stållinor, lyftredskap och därtill relaterad service i Benelux. Förvärvet innebär att AxLoad blir störst i Europa inom lyft- och lastsäkring.

Mennens med 420 anställda omsätter idag cirka 800 miljoner kronor per år. Bolaget är klart marknadsledande i Benelux, en mycket viktig marknad för lyft- lastsäkring med både betydande hamnverksamhet och tung industri.

– Förvärvet av Mennens är ett viktigt steg i vår tillväxtstrategi att flytta vår starka, ledande marknadsposition från Norra Europa till kontinentala Europa, säger Martin Malmvik, VD för AxLoad.

Mennens kommer att bli en del av Certex divisionen, den största av AxLoads tre divisioner. AxLoad kommer efter förvärvet att ha 1 500 anställda och närvaro i Holland, Belgien, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritanien, Frankrike, Spanien, Tyskland, Estland, Lettland, Litauen och Ryssland.

– Vi ser fram emot att bjuda in Mennens i vår organisation och att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med dess ledning. Mennens djupa applikations- och produktkunskap, deras starka serviceerbjudande och deras historia som stållinespecialist passar perfekt för våra kunder och oss. Slutligen är vi väldigt glada att Mennens ledning kommer att stanna kvar med ett minoritetsägande i bolaget, säger Peter Keith, VD för Certex divisionen.

– Att bli del av en internationell och finansiellt stark koncern som vill växa inom vår kärnaffär passar Mennens perfekt. AxLoads erfarenhet och kunskap inom till exempel offshore och energi kommer hjälpa oss att utvecklas ytterligare. För våra anställda innebär dessutom tillhörigheten till en internationell grupp nya intressanta utvecklingsmöjligheter, säger Maarten van der Velden, VD för Mennens.

 

För ytterligare information, kontakta:

Maarten van der Velden, VD, Mennens Group (telefon +31 (0)6 53318412)

Martin Malmvik, VD, AxLoad (telefon +46 (0)70 8385598)

Peter Keith, VD, Certex, (telefon +46 (0)70 6675019)