Nytt produktsortiment för en mer hållbar lyftindustri

POWERTEX presenterar stolt sin innovativa serie av textila lyftredskap och surrningar tillverkade av återvunnen polyester, vilket resulterar i upp till 75% minskning av CO2e-utsläpp!

Powertex, det välkända varumärket inom Axel Johnson International - Lifting Solutions Group, är glada att meddela lanseringen av tre banbrytande produkter tillverkade helt av återvunnen polyester (r-PET). Dessa nya tillskott till produktsortimentet syftar till att erbjuda ett mer hållbart val utan att kompromissa med kvalitet eller säkerhet och revolutionera lyftbranschen.

Traditionellt sett tillverkades Powertex PRS rundsling, PWE bandstroppar och Trucker bandsurrningar med nytillverkad polyester. Powertex är dock stolta över att vara pionjärer inom lanseringen av textila lyftprodukter och bandsurrning tillverkad av återvunnen polyester (r-PET). Genom att använda återvunna PET-flaskor som råmaterial minskas effektivt den koldioxidavtryck som är förknippat med produktionen av dessa nödvändiga lyftlösningar.


För att noggrant kvantifiera minskningen av klimatpåverkan samarbetar Powertex med en ansedd tredjepartsrådgivare för att genomföra en omfattande klimatlivscykelbedömning (LCA) med ett ”cradle-to-gate” perspektiv (enligt ISO 14067). Resultaten är anmärkningsvärda och visar på en uppskattad minskning av 75% i CO2e-utsläpp för rundsling, 70% för bandstroppar och 42% för bandsurrningen jämfört med deras traditionella motsvarigheter av polyester.

Från och med juli kommer de nya produkterna att finnas tillgängliga i hela Lifting Solutions Groups europeiska företag, inklusive CERTEX, Mennens, Traction Levage, Cables Y Eslingas, Lifting Gear UK och Lifting Gear and Safety.

Tack vare de påvisade hållbarhetsförbättringarna har produkterna inkluderats i det nyligen lanserade Aspire Range™ av Liftings Solutions Group. Aspire Range™ representerar Axel Johnson International - Lifting Solutions Groups engagemang för att erbjuda marknaden ett faktabaserat, mer hållbart val. Lifting Solutions Group har noggrant sammansatt denna produktserie för att underlätta för våra kunder att fatta informerade beslut som är i linje med deras hållbarhetsmål.


"Vi är entusiastiska över att vara i framkant av hållbar innovation inom lyftbranschen", säger Hugo Gerrets, Business Development Director - Powertex och Ropetex på Axel Johnson International - Lifting Solutions. "Genom att introducera dessa nya Powertex r-PET-produkter ger vi våra kunder möjlighet att göra ett mer hållbart val samtidigt som vi upprätthåller prestanda- och säkerhetsstandarder. Genom att samarbeta med en extern konsult för att genomföra faktakontroller enligt relevanta internationella ISO-standarder försäkrar vi våra kunder om att vi genuint hjälper dem att minska sitt koldioxidavtryck."Läs mer här för att lära dig mer om Powertex's nya sortiment av lyftprodukter av r-PET och Aspire range™.


Om Powertex:

Powertex, det egna varumärket inom Axel Johnson International - Lifting Solutions, är en ledande leverantör av lyft-, surrnings- och fallskyddsutrustning, välkänt för sin fokus på kvalitet, hållbarhet och tillförlitlighet. Med ett åtagande för hållbarhet strävar Powertex kontinuerligt efter att minska sin miljöpåverkan samtidigt som man levererar enastående prestanda och säkerhet.