Att hyra lyftredskap är en höjdare

Visste du att det går att hyra utrustning genom vår nya uthyrningstjänst? En smart och hållbar lösning, när du planerar enstaka lyft eller har ett mer kortvarigt lyftbehov. Vill du hyra på längre sikt går det förstås precis lika bra. Marcus Johansson, försäljningschef berättar om fördelarna.

Varför har ni startat en uthyrningsverksamhet?

– Våra systerbolag ute i Europa erbjuder möjligheten att hyra lyftredskap och lyftok. Det finns ett stort intresse, vilket sporrade oss att starta en sådan verksamhet även på den svenska marknaden.

Vilka är fördelarna med att hyra i stället för att köpa lyftutrustning?

– För det första har vi hållbarhetsaspekten. Att köpa ett lyftredskap om du bara ska göra ett enda lyft eller har ett kortvarigt lyftbehov är onödigt. Sedan finns säkerhetsaspekten. Du kanske köper ett redskap och efter användning skuffar undan det för att spara plats. Om du längre fram får användning för det på nytt, vet du inte i vilket skick det är. När du hyr av oss kan du vara trygg i att verktygen är genomgångna och säkra att använda. Det finns även kostnadsmässiga fördelar med att hyra i stället för att köpa, oavsett om du hyr på kort eller lång sikt.

Hur kan uthyrning av produkter vara en fördel vid repstopp?

– Vid planerade repstopp hyrs det ofta in arbetskraft som har med egna verktyg. Genom att hyra verktygen från oss kan man lita på att de är inspekterade och i gott skick. En annan fördel är att man inte behöver köpa in verktyg inför repstopp. När arbetet är klart skickar man tillbaka produkterna till oss, i stället för att kassera fullt fungerande verktyg.

Vilka produkter finns tillgängliga för uthyrning?

– De flesta av våra standardprodukter, lyftredskap och lyftok. Specialverktyg i form av exempelvis lyftok som är modulbyggda, bygger vi ihop efter kundens önskemål. När vi får dem i retur bygger vi om dem till en annan produkt. Långsiktigt och hållbart.

Hur vet man att lyftredskapen man hyr är säkra?

– CERTEX honnörsord är “säkerheten först”. Vår servicepersonal kontrollerar varje lyftverktyg och för in all dokumentation i vårt egenutvecklade journalsystem CertMax+ som kunden har tillgång till i alla skeden.

Om jag har ett lyftbehov i mindre skala, kan jag hyra redskap då också?

– Ja, vi har alla typer av uppdrag, det finns ingen nedre gräns. Kontakta oss, så undersöker hur vi kan lösa det på bästa sätt.

Vill du veta mer om vår uthyrningstjänst?
Läs mer om vår uthyrningstjänst här.


Vi finns representerade med lokala försäljningskontor och säljare runt om i Sverige. Välkommen att kontakta ditt närmaste CERTEX-kontor här.