Publicerad av: Julia Eriksson

Certex först i världen med att montera Skyrail

I maj monterades världens första Skyrail av Certex ute hos kund. Skyrail är ett horisontellt fallskydds-skensystem i aluminium. Det Skyrail systemet som monterades består av två cirkulära skenor, en med radien 9879mm och en med radien 9551mm. I och med detta montage är Certex först i världen med att sälja och montera Skylotecs Skyrail. På plats vid installation fanns även en av leverantörens egna konstruktörer, Klas-Peter som säkrade att monteringen skedde enligt konstens alla regler och granskade noggrant arbetet för att kunna optimera Skyrail inför kommande montage.

Skyrail-systemet uppfyller standarden SS-EN 795/D och kan även användas för ”rope access”. Systemet är designat för golv-, vägg- och takinstallation och finns i många olika utföranden vilket möjliggör inte bara cirkulära installationer utan installation i många tänkbara horisontella utföranden, för att platsa i de flesta utrymmen. Användaren kan förankra och lösgöra fästpunkten var som helst i systemet vilket möjliggör flexibelt arbete. Skyrail är designat för att användas av upp till tre användare på en gång.

Certex's säljare Christian Persson som närvarade vid installationen säger att fallskyddsystemet gick väldigt bra att montera och det känns att Skylotec är en leverantör med hög kvalité och gedigen kunskap. Certex är nöjda efter världens första montage av Skyrail.