"Det bästa med jobbet är teamkänslan"

Agron Bunjaku är lageransvarig och skyddsombud på Certex Specialprodukter. Det bästa med jobbet? Att få vara delaktig i kundprojekt redan från start, möjligheten att påverka arbetet och en stark teamkänsla.

Har du alltid jobbat som lageransvarig här på Specialprodukter?

- Nej, jag började som målare. Men det fanns möjlighet för utveckling, och ett år senare blev jag lageransvarig.

Hur länge har du arbetat här?

- Det är fem år sedan jag kom till Certex nu. Det känns som att tiden går fort, arbetet är så varierat och man blir aldrig trött på det. Ingen dag är den andra lik.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Att jag får vara med i processen ihop med konstruktörerna redan från start i våra projekt. När det kommer upp förslag om förbättringar så lyssnar vi alltid på varandras åsikter innan det tas beslut. Möjligheten att påverka arbetet innebär att man utvecklas som människa.

Du är även skyddsombud, vad innebär det?

- Det innebär att jag är behjälplig med att se till att min och mina kollegors arbetsplats är säker. Under skyddsronden går jag igenom lokalen och ser över potentiella risker för att därefter tillsammans med ledningen göra riskanalyser och minimera risken för olyckor.

Hur trivs du i arbetslaget?

- Jag brukar säga att det här är mitt andra hem, mina arbetskollegor är som en familj. För mig är det viktigt att vara ute bland kollegor, de ska känna att “Agron, han backar oss”. Det finns både respekt och vänskap.

Berätta om ett projekt som du är stolt över

- Det finns många, men jag kan berätta om ett projekt på senare tid, där vi tog fram en produkt till kärnkraftsindustrin. Vid den typen av projekt är det alltid med en tredjepartsinspektör, i detta fall från Tyskland, som ser till att all tillverkning, provning och funktionstester går enligt plan. Sådana projekt är krävande på grund av all dokumentation, men väldigt roliga.

Berätta om en målsättning du har

- Mitt mål var redan från början att strukturera upp lagret så att man vet exakt var saker finns. Det är ordning och reda, jag är väldigt petig med den biten. När arbetsdagen är slut vill jag lämna lokalerna så rena att man undrar “har han ens jobbat idag”! Men det går alltid att göra mer.

Vad är det mest utmanande med ditt jobb?

- Jag ser inga svårigheter, bara möjligheter. Allt går att fixa. Vill man så lär man sig, det krävs bara lite tålamod.

 

Vill du veta mer om Specialprodukter? 

Intresserad av att jobba hos oss? Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med specialkonstruerade lyftok och lyftverktyg.