ROPETEX och POWERTEX – med hållbarhet som signum

Med våra egna varumärken ROPETEX och POWERTEX kan vi erbjuda kvalitetsprodukter med hållbarhet i fokus. Hugo Gerrets, Business Development Director, berättar mer om produkternas många tillämpningsområden och fördelarna med att investera i dem.

Innan vi zoomar in på ROPETEX respektive POWERTEX kan en kort beskrivning av dem båda vara på sin plats. ROPETEX är CERTEX varumärke för stållinor samt smörjmedel för stållinor. POWERTEX omfattar lyftutrustning, surrnings- och fallskyddsprodukter. Båda produktlinjerna erbjuder säkra produkter lämpliga för dagligt bruk inom en mängd sektorer.

– Vi har kunder inom allt ifrån hamnar och sjöfart till bygg, processindustri, offshore och logistik. Men även sjukhus, försvar, underhållningsbranschen och mycket annat, säger Hugo Gerrets.

Produktutveckling i dialog med slutkund

Efter många års distribution av produkter från i huvudsak externa leverantörer väcktes tankar inom koncernen om att utveckla ett eget sortiment.

– Alla kunder har olika önskemål och behov inom sina respektive fält. Vi såg att det fanns ett behov av produkter som välkända varumärken inte alltid kunde möta.

Med en “örat mot rälsen-filosofi” arbetar specialistteam inom koncernens 23 företag med att vidareutveckla och förbättra produkterna löpande.

– Vi står mycket nära våra slutkonsumenter och gör justeringar löpande utifrån deras feedback.

Hugo Gerrets har sin bas i Nederländerna. Där ligger också centrallagret för CERTEX egenutvecklade produkter.

– Närheten från centrallagret i Maastricht till de viktiga hamnarna i Antwerpen och Rotterdam gör att vi kan möta våra kunders behov runt om i Europa på ett effektivt sätt. Därutöver har vi 50 lagerplatser fördelat på en mängd europeiska länder, vilket också säkerställer snabba och smidiga leveranser.

Hugo Gerrets fortsätter:

– En sömlös, effektiv tillverknings- och distributionskedja grundar sig även i att vi arbetar direkt mot våra producenter, utan mellanhänder. Det gör att vi kan tillhandahålla produkter av högsta kvalitet i förhållande till bästa pris.

Höga krav på hållbarhet och kvalitetssäkring

Utöver kostnadseffektivitet, ett kundnära utvecklingsfokus och snabba leveranser ställer Axel Johnson International höga krav på ROPETEX och POWERTEX vad gäller kvalitetssäkring, hållbarhet och att produkterna uppfyller alla gällande krav för standarder och certifieringar.

– Hållbarhet är centralt. Vi har ett välstrukturerat kontrollsystem där våra team besöker leverantörer för bedömning, ger förbättringsförslag och sedan återvänder för uppföljande kontroller. Vi säkerställer att vi möter inte bara lokala standarder utan även våra egna, som oftast är ännu högre ställda, säger Hugo Gerrets.

Samtliga produkter som ingår i ROPETEX och POWERTEX sortiment har hållbarhet som signum.

– Vi lanserade för en tid sedan ett sortiment av textila slings inom POWERTEX, r-PET, som helt och hållet är tillverkade av höghållfast återvunnen polyester, vilket innebär upp till 75 procent minskat utsläpp av växthusgaser i jämförelse med motsvarande produkter på marknaden.

Produkterna Hugo Gerrets refererar till har nyligen belönats med LEEA Sustainable Award. För närvarande är CERTEX och Axel Johnson International det enda företaget som saluför dem.

I dag finns 114 produkter fördelade på ROPETEX och POWERTEX, och utbudet växer stadigt.

–  Vi utökar produktsortimentet kontinuerligt och har en lång lista med produkter som vi successivt kommer att introducera på marknaden. Var och en av dem utvärderar vi mot en prioriteringsmodell utifrån hur de kan stödja våra kunders verksamheter och tillväxt på bästa sätt, avslutar Hugo Gerrets.

Här kan du läsa mer om ROPETEX och POWERTEX.

Vill du komma i kontakt med oss?

Vi finns representerade med lokala försäljningskontor och säljare runt om i Sverige. Välkommen att kontakta ditt närmaste CERTEX-kontor här.