Marint & hamnar

Baserat på lång erfarenhet och kunskap av att leverera stållinor, lyft- och sjöfartsprodukter inom den marina industrin och till hamnar runt om i Europa kan vi på CERTEX hjälpa dig att hitta en säker och pålitlig lösning för din verksamhet.


För att du ska kunna fokusera på din verksamhet erbjuder vi en helhetslösning inom lyft, fallskydd och service. Genom att hitta rätt produkter för din verksamhet – allt från rätt val av stållina eller ett specialkonstruerat lyftok till ett platsmonterat fallskyddssystem – ger vi dig de bästa möjliga förutsättningarna. Produkterna är dock inte allt, utan en kräver också kunskap om hur de används och hur de löpande inspekteras för att bibehålla säkerheten. Vår helhetslösning innefattar därför även utbildning och service – från installation till löpande inspektion och underhåll. 

 

Tjänster och produkter för marint och hamnar


Den marina verksamheten kännetecknas av en miljö som ställer höga krav på utrustningen. I vårt utbud av produkter och tjänster för marint bruk och hamnindustrin hittar du bland annat ett komplett sortiment av stållina, lyftutrustningrundsling, fallskydd, utbildning och besiktning. Vårt säljteam i Göteborg är specialiserade på produkter för narint och hamnar och hjälper dig gärna att hitta rätt produkter. 

 

Tidigare projekt


Det är inte bara på land som fallskydd behövs – arbete på höjd sker även till havs. Kustbevakningen antog vårt erbjudande om en helhetslösning, vilket gjorde att vi hjälpte dem med både riskanalys, utrustning och utbildning, allt anpassat efter deras speciella behov. 

"Många fartyg byggs utomlands och har därför fallskyddssystem som är anpassade efter andra länders standarder. Därmed måste de anpassas när de används på europeiska vatten.”

Christian Persson, tidigare fallskyddsansvarig
 


Läs hela artikeln

 

Lär dig mer


Våra artiklar ger dig mer information om lyft och fallskydd. Nedanstående artiklar tror vi kan vara extra intressanta för dig inom marint och hamnar. Du hittar alla våra artiklar under vår supportsida. 

Vad är Dyneema?
Vad är egentligen Dyneema® och varför ska du som kund välja att köpa rundsling i Dyneema® istället för polyester? Vår säljare Fredrik Högenberg reder ut begreppen och förklarar fördelarna.
 
Mer om TEXTILA LYFT

 

Vet du skillnaden mellan WLL, SWL och MBL?
Det finns många termer att hålla reda på inom lyft och det gäller att veta vad de betyder för att göra ett säkert val av lyftutrustning. Vi hjälper dig att reda ut skillnaden mellan några av begreppen.
 
Mer om BEGREPP
Grunderna för ett personligt fallskyddssystem
För att uppnå ett ­komplett personligt fallskydd krävs att du använder fyra typer av komponenter och att de används tillsammans. Läs mer om de fyra punkterna du behöver ha koll på.
 
Mer om FALLSKYDD

 

Dimensionering av kättingredskap
Här hittar du belastningstabell för kättingredskap samt annan viktig information du behöver vid dimensionering av ett kättingredskap, så som längdtoleranser och reduktion av maxlast vid skarpa hörn.
 
Mer om KÄTTING

 

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt lösning för ditt behov inom lyft och fallskydd. Fyll i formuläret nedan, så hör vi av oss!