En svängkran monteras på en fristående pelare eller på väggen och ger möjligheten att förflytta laster i radie runt arbetspositionen. Oavsett om du väljer en manuell eller motordriven svängkran ger CERTEX kranar dig en hög precision i ditt arbete. 


Flexibla produkter ger många möjligheter

CERTEX svängkranar finns i tre olika typer: fristående svängkran, väggmonterad kran och elektrisk kran 360 graders rotation. För de fristående kranarna kan du välja mellan golvmonterad eller rörlig kolonnkran. Vår konstruktionsavdelning tillverkar även svängkranar på begäran. Kontakta oss för hjälp att hitta rätt kran för dina behov.

En svängkran kan vara utrustad med kättingtelfer eller lintelfer och finns med låg totalhöjd eller normal totalhöjd. Kranens precisionen är hög i både manuellt och motordrivet utförande. 

En helhetslösning

CERTEX kranteam tillsammans med vår konstruktionsavdelning hjälper dig som kund att hitta den bästa möjliga lösningen för ditt lyft. Vi utför också service, reparation, förebyggande underhåll och renovering/uppgradering av din nuvarande kran.

Kontakta oss om du vill veta mer om våra svängkranar.

Olika typer av svängkranar

Nedan ser du våra olika typer av svängkranar. Vi kan även konstruera kranar anpassade efter din verksamhet.

Väggmonterad svängkran

En väggmonterad svängkran passar för lättare lyft under tillverkningsprocessen, där det finns behov av separata kranar vid de enskilda arbetsstationerna.

Kapacitet: 0,25 till 2 ton.
Arbetsradie: 180°

Industrisvängkran

Svängkran avsedd för tunga laster i industriella produktionsprocesser, där det finns behov av separata kranar vid de enskilda arbetsstationerna.

Kapacitet: 2,5 till 20 ton.
Arbetsradie: 360°

Kolonnkran

Kolonnkranen används för lätta till medeltunga laster i produktionsprocessen, där det finns behov av separata kranar vid de enskilda arbetsstationerna.

Kapacitet: 0,125 till 4 ton.
Arbetsradie: 360°

Hamnsvängkran

Specialdesignad svängkran avsedd för att lyfta tunga laster i hamnmiljö.

Kapacitet: 2,5 till 20 ton.
Arbetsradie: 360°

Intresserad av en svängkran?

Klicka på "Intresseanmälan" och fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig.