Med en traverskran från CERTEX får du en robust kran som kan anpassas för din verksamhet och dina behov. Vi har olika typer av traverskranar med en kapacitet från 0,5 upp till 400 ton.


 

Standardprodukter av hög kvalitet

CERTEX traverskranar har hög standardisering, vilket gör dem väldigt flexibla och lätta att anpassa till alla behov. Krankomponenterna har hög kvalitet och lång livslängd och de är lämpliga för ett brett användningsområde.

Till din kran kan vi erbjuda extra utrustning och många tillbehör ur vårt sortiment för att göra din kran komplett för ditt användande. CERTEX erbjuder också originalreservdelar med kort leveranstid för att minimera stopptid i produktionen för dig som kund.

Konstruktion

Konstruktionen av kranbalken eller standardprofilen är optimerad genom datorberäkning. Kranen är sammansatt genom automatiserad svetsning, vilket skapar en noggrannhet i processen och därmed en hög produktkvalitet.

Kranarna är designade för att ge den bästa tekniska lösningen. Den optimerade kombinationen av konstruktion och egenskaper, i form av lyfthöjd samt tvärs- och längsgående åkriktning, ger ett maximalt arbetsområde för kroken.

Som kund har du möjlighet att välja telfer till din kran, där valet finns mellan kättingtelfrar från 125 kg till 5 ton samt lintelfrar från 800 kg till 100 ton.

 

En helhetslösning

CERTEX kranteam tillsammans med vår konstruktionsavdelning hjälper dig som kund att hitta den bästa möjliga lösningen för ditt lyft. Vi utför också service, reparation, förebyggande underhåll och renovering/uppgradering av din nuvarande kran.

Kontakta oss om du vill veta mer om våra traverskranar.

Olika typer av traverskranar

Nedan ser du våra olika typer av traverskranar. Vi kan även konstruera kranar anpassade efter din verksamhet.

Enbalkstravers

CERTEX enbalkstraverser är optimerade för att på bästa sätt utnyttja tillgänglig rymd, med minsta möjliga vikt. Enbalkstraverser finns i standardutförande, men kan även anpassas efter behov. 

Underhängande travers

Underhängande traverser monteras i takbalkarna, vilket är att föredra vid behov av stor spännvidd, alternativt om det inte finns tillgång till traditionella traversbanor. De underhängande traverskranarna kan tillverkas med konsoler för åtkomst till svårtillgängliga ytor. De kan också konstrueras för att frakta material mellan lokaler. 

Tvåbalkstravers

CERTEX tvåbalkstraverser har tack vare datorsimuleringar optimerats utifrån vikt och belastningen på kranen, samtidigt som de erbjuder optimal stabilitet vid hantering av stora laster.

Konsolkran

Konsolkranar monteras på en egen kranbana under de större traverserna, vilket gör att du kan utnyttja lokalen optimalt. Flera konsolkranar kan placeras på samma bana, för att smidigt transportera last mellan olika arbetsstationer.

Intresserad av en traverskran?

Klicka på "Intresseanmälan" och fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig.