CERTEX portalkranar ger dig en effektiv kran med hög kapacitet, för lyft upp till 400 ton. Portalkranarna används i första hand utomhus, men fungerar även inne i produktionslokaler och konstrueras dina krav och förutsättningar. 


 

En kran konstruerad efter kundens krav

Portalkranar består av en kranbalk med lyftanordning för lasten. Kranbalken vilar på stödben, antingen i båda eller ena änden. Detta ger möjligheten att integrera en portalkran i produktionsanläggningar utan att göra större förändringar i lokalen. Portalkranen rör sig längs en markbunden räls, respektive i en skena i befintlig konstruktion vid halvportalkranar. Portalkranarna tillverkas utifrån kundens krav, med hänsyn till vilken typ av arbete som ska utföras.

Lång erfarenhet ger en produkt att lita på

Certex leverantör GH Cranes har levererat portalkranar sedan starten 1958, vilket ger en erfarenhet som idag gör dem till specialister och ledande tillverkare av portalkranar i Europa.

En helhetslösning

CERTEX kranteam tillsammans med vår konstruktionsavdelning hjälper dig som kund att hitta den bästa möjliga lösningen för ditt lyft. Vi utför också service, reparation, förebyggande underhåll och renovering/uppgradering av din nuvarande kran.

Kontakta oss om du vill veta mer om våra portalkranar.

Olika typer av portalkranar

Nedan ser du våra olika typer av portalkranar. Kranarna konstrueras anpassade efter din verksamhet.

Portalkran

Portalkranar vilar på två stödben, som normalt sett rör sig längs spår i marknivå. Dessa kranar är effektiva i utomhusmiljö, där de kan nå upp i hög hastighet och hög kapacitet. 

Halvportalkran

Halvportalkranar är en praktisk lösning när det inte finns behov av att täcka hela bredden i produktionsanläggningen. På ena sidan vilar kranen på en upphöjd skena, medan den andra sidan löper i en skena i marknivå. 

Intresserad av en portalkran?

Klicka på "Intresseanmälan" och fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig.