Skidanläggningar & äventyrsparker

Är stållinor och lyftredskap överst på din priolista? Nej, vi gissar att det kanske inte är det. Däremot tror vi att säkerhet är en viktig del i din verksamhet och att ha utrustning som "bara fungerar". Vi på CERTEX har levererat stållinor, lyftredskap och fallskydd till flertalet skidanläggningar, nöjesparker och äventyrsparker genom åren. Dessutom kan vi hjälpa dig att se till att din utrustning hålls i toppform – så att du kan fokusera på att leverera ett säkert äventyr till dina besökare.


För att du ska kunna fokusera på din verksamhet erbjuder vi en helhetslösning inom lyft, fallskydd och service. Genom att hitta rätt produkter för din verksamhet – allt från rätt val av stållina eller ett specialkonstruerat lyftok till ett platsmonterat fallskyddssystem – ger vi dig de bästa möjliga förutsättningarna. Produkterna är dock inte allt, utan en kräver också kunskap om hur de används och hur de löpande inspekteras för att bibehålla säkerheten. Vår helhetslösning innefattar därför även utbildning och service – från installation till löpande inspektion och underhåll. Med hjälp av reparbete erbjuder vi också en mycket effektiv och flexibel metod för både installation och underhåll, som lämpar sig väl för höga höjder och svåråtkompliga utrymmen.

 

Tjänster och produkter för skidanläggningar och äventyrsparker


CERTEX är Sveriges ledande leverantör av stållina och kan erbjuda stållinor för de flesta applikationer. Vi har dessutom ett utvalt utbud av stållinor specifikt för skidliftar och hjälper dig att hitta rätt produkt för din anläggning. Med hjälp av linröntgen kan vi kontrollera status på dina linor, så att du kan garantera säkerheten för dina besökare samtidigt som du både kan spara pengar och minska miljöpåverkan genom att slippa byta ut stållinorna i onödan. 

För din och dina besökares säkerhet erbjuder vi även en helhetslösning inom fallskydd, med allt från den personliga fallskyddsutrustningen och fasta fallskyddssystem till utbildning och service inom fallskydd.

 

Tidigare projekt


Äventyrsparkens Zip & Climb har en zipline som är närmare 500 meter lång med en fallhöjd på 70 meter. För att vara säkra på stållinornas status valde äventyrsparken att anlita CERTEX för att, med hjälp av linröntgen, kontrollera stållinorna.

”Vi är i läget att vi snart hade bytt ut stållinan för säkerhets skull om vi inte hade kunnat kontrollera linans insida. För oss är det väldigt viktigt att säkerställa att allt är schysst, så att vi kan garantera säkerheten för våra besökare”

Anders Malmberg, Orbaden Zip & Climb
 


Läs hela artikeln

 

Lär dig mer


Våra artiklar ger dig mer information om lyft och fallskydd. Nedanstående artiklar tror vi kan vara extra intressanta för dig som är verksam inom skidanläggningar och äventyrsparker. Du hittar alla våra artiklar under vår supportsida. 

Risker vid arbete på hög höjd
När du arbetar på hög höjd är det viktigt att göra en bedömning av alla risker redan i förväg. För att fallskyddet ska rädda dig vid ett eventuellt fall finns det tre risker du behöver ta hänsyn till: fallfaktor, fallhöjd och pendlingsrisk.
 
Mer om FALLSKYDD

 

Vet du skillnaden mellan WLL, SWL och MBL?
Det finns många termer att hålla reda på inom lyft och det gäller att veta vad de betyder för att göra ett säkert val av lyftutrustning. Vi hjälper dig att reda ut skillnaden mellan några av begreppen.
 
Mer om BEGREPP
Grunderna för ett personligt fallskyddssystem
För att uppnå ett ­komplett personligt fallskydd krävs att du använder fyra typer av komponenter och att de används tillsammans. Läs mer om de fyra punkterna du behöver ha koll på.
 
Mer om FALLSKYDD

 

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt lösning för ditt behov inom lyft och fallskydd. Fyll i formuläret nedan, så hör vi av oss!