Underhållning & estetik

Det är inte alltid som våra produkter står i fokus – och ibland är det hela poängen. CERTEX har lång erfarenhet av att leverera lyftutrustning och stållinor till underhållnings- och nöjesbranschen och vet vad som krävs för att leverera en lyftlösning som kan verka utan att synas. Våra produkter används på flera av landets största teatrar, operor och scener. Våra produkter är inte bara välkända i Sverige utan även i resten av Europa, där vi bland annat har levererat lyftutrustning till Eurovision Song Contest.


Har du en lyftutmaning som kräver en lösning? Våra medarbetare har lång erfarenhet från branschen och besitter expertkunskap som kan hjälpa er att hitta en säker lösning på alla typer av lyft. Genom åren har vi hjälpt till vid allt från större evenemang till installation av konstverk. Säkerhet är vår högsta prioritet och vi levererar alltid en lyftlösning med produkter som uppfyller alla krav för ett säkert lyft.

Koll på din utrustning

För en säker användning krävs också kunskap kring hur produkterna används och dessutom löpande kontroll av utrustningen. CERTEX erbjuder utbildning inom både lyft och fallskydd och de kan anpassas efter vad din verksamhet behöver och vill fokusera på. Vi hjälper dig också med service och inspektion, så att du kan vara säker på din arbetsplats och kan fortsätta fokusera på det du är bäst på!

 

Blackline – en produktserie helt i svart


För att möta underhållningsbranschens behov av produkter som verkar utan att synas har vi tagit fram en helt unik serie, Blackline. Det som är karakteristiskt för Blackline är att alla produkter levereras i ett mattsvart utförande, för att vara så diskreta som möjligt. Självklart uppfyller de alla krav på säkerhet och hållfasthet i likhet med våra andra produkter.

 

Tidigare projekt


När Citybanan i Stockholm skulle kompletteras med en pendeltågsstation vid Odenplan var Thomas Bernstrand en av de konstnärer som fick uppdraget att höja resenärernas upplevelse av stationen. Konstverket Rörlig rymd består av tolv orangefärgade armaturer som i sakta mak cirkulerar längst taket på plattformen. Bärande av verket är 92 meter långsplitsade stållinor från CERTEX.

”Nathan gjorde ett jättejobb. Vi har båda kämpat för att få allt att fungera och verket hade inte varit möjligt utan hans arbete”

Thomas Bernstrand, konstnär
 


Läs hela artikeln

Installation av konstverk på Karolinska sjukhuset

Om du ska besöka St. Eriks Ögonsjukhus vid Karolinska sjukhuset kommer du att mötas av ett iögonfallande konstverk. Det är ett enormt fotografi, troligtvis det största i Europa, som sträcker sig 20 meter upp mot taket. Vårt uppdrag var att montera konstverket, men även att installera ett underhållssystem, för att underlätta framtida skötsel av sjukhusets atrium.

”Genom att kombinera reparbete och lyftredskap får vi många fördelar. Bland annat kan vi utföra lyft i komplicerade miljöer som i trånga utrymmen och på höga höjder”

Carl Lagercrantz, projektledare
 


Läs hela artikeln

 

Lär dig mer


Våra artiklar ger dig mer information om lyft och fallskydd. Nedanstående artiklar tror vi kan vara extra intressanta för dig inom underhållnings- och nöjesbranschen. Du hittar alla våra artiklar under vår supportsida. 

Risker vid arbete på hög höjd
När du arbetar på hög höjd är det viktigt att göra en bedömning av alla risker redan i förväg. För att fallskyddet ska rädda dig vid ett eventuellt fall finns det tre risker du behöver ta hänsyn till: fallfaktor, fallhöjd och pendlingsrisk.
 
Mer om FALLSKYDD

 

Vet du skillnaden mellan WLL, SWL och MBL?
Det finns många termer att hålla reda på inom lyft och det gäller att veta vad de betyder för att göra ett säkert val av lyftutrustning. Vi hjälper dig att reda ut skillnaden mellan några av begreppen.
 
Mer om BEGREPP

Kontakta oss